Азиатски бамбуков съд на две нива за готвене на пара.
Традиционно този уред се използва в китайската кухня за готвене на пара на риба, зеленчуци и кнедли. Този здравословен съд представлява две кошници, поставени една върху друга и плътно прилепващ капак. Дъното на кошниците е направено от преплетени бамбукови ленти във формата на решетка, които позволяват на парата да преминава през тях и да сготви храната, която се намира в тях.
За да използвате бамбуков уред за готвене на пара, трябва да сложите да заври вода в тенджера или тиган, да поставите съда отгоре, да поставите продукти или храна вътре и да захлупите с капака. На дъното на тенджерата или тигана трябва да има няколко пръста вода, която още преди да е завряла, ще образува достатъчно пара. Водата не трябва да допира дъното на съда за готвене на пара.
Тъй като храната, поставена в бамбуковата кошница ще залепне за дъното, задължително е да поставите листовете с хартия която имате в комплекта.
Комплекта включва:
два съда с капак, подложни листа хартия- 20 бр, комплект клечки- 2 бр., щипка и съд за сос.
Диаметър: 25,5 см.
Диаметър (отвътре): 23,3 см.
Височина: 14 см.
Материал: бамбукова дървесина.
Цвят: бежов.
Продуктът трябва да се мие на ръка.